dimarts, 7 d’octubre del 2014

ESTEM D'ESTRENA!


Bon dia, tarda ,o nit, a tots i a totes! Us donem la benvinguda a aquest nou blog, creat principlament amb la finalitat d'aportar coneixement i amor cap a la lectura. Anunciem als alumnes del institut Vil·la Romana que la biblioteca torna a estar oberta per disposició de tots, la podeu trobar a l'aula 201 en el passadís verd.

Ens presentem i us informem: els creadors d'aquesta pàgina web som alumnes de 3r d'ESO, que en conjunt i sota la supervisió de la nostra professora, anirem anunciant llibres que creguem que siguin del vostre gust, tant per grans com per joves. Cada setmana , més o menys un diumenge o dilluns, publicarem una nova entrada sobre la sinopsis d'algun llibre interessant que trobem a la nostra petita biblioteca o un comentari general sobre un llibre nou que hagi sortit a la venda. Si voleu podeu buscar-lo també a la biblioteca més propera de casa, no hi ha problema. 

També volem anunciar altres coses. Aquí teniu una petita llista :

-Book crossing: és possible que d'aquí poc temps comencem a fer el denominat ''bookcrossing'', que consisteix en trobar un llibre que ens ha semblat interessant, amagat en qualsevol racó del institut, com si de la ''recerca del tresor'' es tractés. Si t'agrada la lectura i no saps què llegir, t'animem a participar. 
Nota per qui ho trobi: en cas de trobar-lo per casualitat i no voler-lo, torna a deixar el llibre on era. Siusplau, no el mogueu de lloc o amagueu en un altre racó. Tampoc digueu res d'on es troba, si no , el joc deixarà de tenir gràcia . Tots ho agrairiem.

-Intercanvi de llibres: T'has llegit tots els llibres que volies i no trobes cap alternativa? Prova a intercanviar-los amb companys! Intentarem iniciar-lo el més aviat possible. A l'hora de tutoria i qui vulgui, pot portar un llibre que ja no vulgui i se l'hagi llegit, per recomenar-lo i així que un altre pugui gaudir. 
Nota: els llibres han d'estar en bon estat a ser possible. En cas que ningú de la classe vulgui el llibre es farà una recolecta i es publicaran alguns títols en aquest blog. 

-Donacions de llibres i sorteig: Com ja hem dit abans, en cas que ningú de la teva classe vulgui el llibre, farem una petita recolecta amb aquells llibres orfes que ningú vol. Després d'uns dies publicarem els títols d'aquests. Si més de dues persones volen el llibre, es farà un sorteig. 

-Llibres orfes busquen casa: Que encara un llibre s'ha quedat sense ningú qui el llegeixi? A l'entrada de l'institut els podeu trobar, qui li agradi el títol se'l pot emportar. 
Nota: Deixarem una petita fitxa al costat per tal que puquem saber qui s'emporta el llibre.

Llibre auxiliar (sense confirmació) : En cas de que necessitis estudiar, tenim atles i diccionaris al teu abast. Podràs demanar-los a l'hora del pati i tindràs un termini de tres setmanes per tornar-lo. En cas de ser un llibre vell, el donarem. 

El que nosaltres volem i desitgem, és, apart que els alumnes visitin la biblioteca ,promoure la lectura juvenil i que la gent gaudeixi tant com nosaltres dels llibres i les seves fantàstiques històries. Esperem que tothom trobi les seves lletres. Més abaix teniu un vídeo fantàstic sobre els seus beneficis.

Moltes gràcies

Att: alumnes de l'optativa de Biblioteca.